Starten met TikTok

Het is zover, je kind wil op TikTok, wat nu? Ga je het verbieden of niet? Hoe pak je dit aan? Krijgt je kind zijn eigen account of laat je het via jou gaan? Laten we beginnen bij het begin. Ontdek zelf eerst even wat TikTok is. Download de app en bekijk samen met je kind wat erop gebeurt. Beslis zo of je het een goed idee lijkt om een account aan te maken.

Sociale media zijn, zowel voor jongeren als voor volwassenen, een vorm van deelname aan de samenleving. Door jongeren dat te ontzeggen, ga je een deel van hun publieke participatie afnemen. Het is beter om hen te leren ermee om te gaan.

Tom De Leyn, Universiteit Gent

Besluit je dat je kind op TikTok mag? Dit is volgens experts wel de beste keuze. Het verbieden is meestal geen oplossing. Maar maak het iets gezamenlijks, ontdek TikTok samen. Kijk bijvoorbeeld mee naar de instellingen van het account. Zo kan je de instellingen op privĂ© zetten en een oogje in het zeil houden. Vind je het nog een beetje spannend in het begin? Spreek dan af om af en toe samen te kijken naar het account.

Als je kind op TikTok zit, doe dan eens mee. Download de app ook eens en je zal wel zien dat het echt fun is.

Niels van Paemel, Child Focus